Tatueringsborttagning med laser

I många år har forskningsresultat visat att en så kallad Q-switchad laser har varit den mest effektiva för tatueringsborttagning. Jag införskaffade själv min första laser 2006. Det var en enklare modell som visade sig ge bra resultat efter de första 2-3 behandlingarna, men sedan uteblev resultaten eftersom att det helt enkelt krävdes mer energi.

Något år senare införskaffades en mer kraftfull Q-switchad laser som gav mycket bättre resultat. Här kunde jag även börja laborera mer med styrka, våglängder, spotstorlek och frekvens.

Picosekund bäst laser just nu

Q-switchad laser som jag var så van vid har numera blivit omodern och utvecklingen har inte tagit ett steg fram, snarare 100! Orsaken till framgången är metoden att slå bläckpartiklarna i ännu mindre småbitar än tidigare, vilket gör det enklare för kroppen att transportera bort de oönskade slaggprodukterna från tatueringsbläcket. Samma princip som tidigare men mycket effektivare!

Picosekund-laser är det senaste och självklara valet för dig som successivt vill bleka din tatuering effektivt och säkert tills den slutligen, och i de allra flesta fall, försvinner helt och hållet.

Skonsamma behandlingar med vila

Något jag även har utvärderat är vikten av vila för huden mellan behandlingarna. Jag upptäckte att processen med blekningen pågick förvånansvärt bra och länge även hos de kunder som besökte mig sällan och kanske hade gjort så långt som ett års uppehåll. R20-metoden var knappt uppfunnen på den tiden jag började arbeta med tatueringsborttagning, jag hade i alla fall inte hört talas om den då.

R20-metoden innebär att man upprepar behandlingen flertalet gånger med 20 minuters vila mellan behandlingarna. Vissa kunder hade särskilda önskemål om att bli av med tatueringar på kort tid. Då testades en del “våldsamma” behandlingar liknande R20 – en del lyckades väl men några orsakade ärrbildning. Jag kan konstatera att, liksom det mesta i livet, lagom är bäst.

Här hittar du prislistan för tatueringsborttagning.

Klicka här för att boka tid!