Terapeutisk laser

Kärt barn har många namn och kallas även medicinsk laser, LLLT (Low Level Laser Therapy). Benämns även som lågeffektslaser vilket är missvisande då effekten av laserbehandlingen inte alls är låg. Över 50 års forskning visar att lasern minskar smärta, inflammation samt främjar läkning. Behandlingen är helt riskfri och gör inte alls ont, -tvärtom kan den vara behaglig.

Några av många effekter av laserbehandling med terapeutisk laser är:

  • Minskar smärta
  • Reducerar inflammation
  • Reducerar svullnader och ödem
  • Främjar läkning
  • Stimulerar cellfunktioner, immunförsvar

En vanlig behandlingsserie är mellan 2-10 behandlingar beroende på åkomma som utförs 1-3 gånger per vecka. Normalt börjar man med tätare behandlingar som successivt trappas ner. Därefter kan enstaka underhållsbehandlingar behövas för att bibehålla resultatet. Generellt ger behandling av akuta problem snabbare effekt än långvariga.

Behandling av djur

När man inte kan berätta för husse eller matte var man har ont är lasern utöver läkning ett utmärkt sätt att lokalisera smärta vid diffusa symptom. En vanlig behandling hos hundar är HD (höftledsdysplasi) som minskar och lindrar besvären. Även hundar och smådjur är välkomna för laserbehandling men dock inte på ordinarie mottagning.

Däremot kvälls & helgmottagning på Jägersro i Malmö efter överenskommelse.

Mer läsning:

Rehab och friskvård laser

Information medicinsk laserbehandling

Laserbehandling hund