Ta bort acneärr i Malmö hos Mellolaser. Vi erbjuder laserbehandlingar som skonsamt och effektivt reducerar synliga acneärr och förbättrar hudens utseende. Vi använder modern teknik och har lång erfarenhet av laserbehandling mot acneärr i ansiktet.

Laser mot acneärr

Idag finns det flera behandlingar mot acneärr. Mellolaser använder sig av en laserbehandling som ger bra resultat. En första bedömning genomförs alltid för att sedan kunna välja den laser som kommer att ge bäst resultat. De två typer av laser som passar bäst för just borttagning av ärrvävnad och som vi använder är:

Fraktionerad KTP 532 nm

Har ett brett användningsområde. Används för att utföra hudslipning, hudföryngring samt behandling av acneärr.

Fraktionerad CO2-laser

En behandling som klarar av att utföra en tuffare form av hudslipning. Det kan vara svårare fall av acneärr som ändå kommer att kunna blekna bort ordentligt.

Fördelen med att använda laser i ansiktet mot acneärr är att behandlingen går att individanpassa. De två olika typerna av laser som finns på kliniken för att ta bort acneärr skapar möjlighet att arbeta inom ett mycket brett område. Laser är en permanent metod som kan behandla och minska även de tuffaste typerna av ärr och acneärr. Även om det inte går att få ärret att försvinna helt kommer dess synlighet att minska drastiskt.

Hudslipning av acneärr i ansiktet

En effektiv metod för att minska eller i bästa fall helt få bort ärr efter akne är hudslipning, även kallat laserpeeling, laserslipning eller hudföryngring med laser. Generellt har behandlingen bäst effekt på äldre och insjunkna ärr likt den akne som är vanligt förekommande på kinder och i pannan. Det är mycket viktigt att man ska vara helt fri från aktiv akne vid behandlingstillfället. Konsekvensen kan annars bli att tillståndet med utbrott av akne förvärras, vilket vi så klart vill undvika.

Resultat av laserbehandling på acneärr

Slutresultatet av behandlingen beror på hur djupa ärren är i kombination av hur många behandlingar man gör samt vilken styrka som kan användas. Den första behandlingen sker med en lätt till medel i styrka, därefter kan man successivt öka styrkan beroende på resultatet och hur huden reagerar. Man ska vara medveten om att det tar lång tid och flera behandlingar för att uppnå ett bra resultat. Det är även viktigt att undvika solljus efter varje behandling under läkningsprocessen. Kom ihåg att en behandling av acneärr är en individuell process. Hur många behandlingar som krävs, hur huden reagerar, längden på läkning och resultatet på laserbehandlingen varierar från person till person. Vi på Mellolaser finns här för att hjälpa dig minska och ta bort ärr i ansiktet.

Bästa behandlingen för att ta bort acneärr

Laserbehandling är en mycket effektiv och skonsam metod att använda sig av för att ta bort acneärr. En kontrollerad metod som snabbt ger ett tillfredsställande resultat på alla hudtyper. I puberteten får många vid något tillfälle besvär med akne. Ibland blir det bestående ärr som är möjliga att minska kraftigt eller till och med få att försvinna helt.

Här hittar du prislistan för hudslipning av acneärr

Klicka här för att boka tid!

Här kan du läsa mer om hur du behandlar acneärr med laser