Letar du efter en pålitlig och professionell laserklinik för att förbättra din hudkvalitet? Då har du kommit till rätt ställe! Hos Mellolaser erbjuder vi högkvalitativ hudslipning som förbättrar hudkvaliteten och ger en piggare och fräschare hy med bättre textur och mindre ojämnheter.

Vad är hudslipning?

Hudslipning, även kallat laserpeeling, laserslipning eller hudföryngring med laser, innebär att man skadar det yttre hudlagret genom penetration av små laserstrålar. Man använder sig av fraktionerad laser där en stark laserpuls fördelas ut i många små strålar fördelat över en bestämd yta i ett visst mönster. Därigenom genereras ny frisk hud underifrån samtidigt som kollagenproduktionen främjas.

Fraktionerad laser är ingen benämning på lasertyp utan är en teknik som kan användas till olika lasertyper som till exempel Erbium, KTP eller Co2. Den kan anpassas och göras stark eller svag beroende på vad man behandlar eller önskar uppnå.

I en kombination av styrka och antalet svep över ytan bestämmer man hur effektiv och stark behandlingen ska göras vid ett och samma tillfälle. De flesta kunder drar sig för att göra en alltför hård behandling vid ett och samma tillfälle då tiden för konvalescens ökar i takt med styrka.

Enkelt förklarat kan man se hudslipning som ett suddgummi för huden. Resultatet beror på hur hårt man suddar och man ska vara medveten om att det finns begränsningar för vad som går att sudda ut till fullo.

Behandla ärr med laser

Hudslipning används främst för att föryngra åldrad hud, vanligtvis ansikte och dekolletage. Lika vanligt är det att behandla till exempel ärr efter akne eller självskadebeteende. Generellt har behandlingen en bättre effekt på insjunkna ärr likt akne jämfört med utåtbuktande ärr eller keloider.

Hudslipning och tatueringsblekning

Hudslipning är i vissa fall även användbart i kombination med tatueringsblekning då man kan ”lyfta” upp tatueringen för att enklare komma åt den och skapa bättre förutsättningar för kroppen att transportera bort slaggprodukterna.

Vill du läsa mer om hur man tar bort tatueringar med laser kan du klicka här.

Bedövning & smärta vid laserbehandling

Laserbehandlingar kan vara smärtsamma, men smärtupplevelsen varierar beroende på behandlingstyp, behandlingsområde och individuell känslighet. Vissa områden, som intimområden, överläppen och runt näsan, kan vara mer smärtsamma att behandla.

Bedövningssalvor kan användas vid vissa behandlingar, såsom hårborttagning, men kan påverka resultatet negativt vid tatueringsborttagning. Förberedelser med vanliga värktabletter kan vara ett bättre alternativ.

Smärtkänslighet varierar mellan individer och kan påverkas av faktorer som kön, menstruationscykel, hudfärg, hälsa, sömn och hunger. Vi är alla olika känsliga för smärta och reagerar olika på behandlingar.

Vill du läsa mer om bedövning och smärta kan du klicka här. 

Att tänka på efter hudslipning

Efter en riktigt hård hudslipning av ansiktet bör du räkna med att stanna hemma i cirka en vecka eftersom att du kommer vara röd, fjälla hud och ska helst inte vistas i solljus.

Motsvarande lättare hudslipning innebär att du ska undvika solljus under behandlingsdagen men att du redan dagen efter kan använda dig av en stark solskyddsfaktor och återgå till dina vanliga aktiviteter.

Hudslipning i Malmö

Hör gärna av dig om du är intresserad av hudslipning och vill boka en konsultation så hjälper vi dig på bästa sätt. Mellolaser hittar du i centrala Malmö på Disponentgatan 11.

Här hittar du prislistan för hudslipning

Klicka här för att boka tid!