Sluta snarka med laser

Efter att vi har utvärderat ett antal testpatienter och fått ett mycket gott resultat så har vi nu börjat erbjuda snarkbehandling med laser. Laserljuset får dig bli av med besvären som orsakas av snarkning, när du sover på natten. Äntligen finns det nu en metod som kan minska dina besvär med snarkning utan operation eller komplicerade snarkhjälpmedel.

Metod för att sluta snarka

Metoden vi använder, innebär att man, via munnen, behandlar gommen med laserljus, vilket gör att slemhinnorna stramas upp och därmed reducerar eller tar bort orsaken till snarkning.
Vid behandlingen ligger man ner på rygg med tungan utsträckt, precis som hos tandläkaren. Själva behandlingen är klar på mellan 5-15 minuter och efteråt kan man känna sig sårig i halsen, ungefär som vid en halsinfektion, men det är snabbt övergående. Behandlingen är skonsam för dig som klient, dock kan det uppstå visst obehag om man är extremt känslig för kväljningar.

Bästa hjälpmedel mot snarkning

Slemhinnor är extra mottagliga för den laserbehandling som stramar upp vävnad. Man bör räkna med cirka tre behandlingar med 3-4 veckors mellanrum för att uppnå ett bra resultat. Därefter behöver du göra underhållsbehandling två gånger om året för att bibehålla resultatet. Bäst resultat har visat sig på de patienter där svår snarkning har uppstått senare i livet, till exempel i samband med klimakteriet.

Vad orsakar snarkning?

Snarkning kan bero på ett flertal olika saker. Grundorsaken är enkelt förklarat att det är trångt i de övre luftvägarna, i svalget eller i näsan, när du sover. Många gånger beror snarkningar på förslappad vävnad i gommen vilket då medför att det blir trångt. Luften får svårare att passera in, varför det uppstår vibrationer i de mjuka delarna i gommen och svalget som resulterar i snarkljudet. Flera kroppsliga tillstånd kan medföra att det blir trängre i luftvägarna, såsom övervikt, graviditet, stor tunga och förstorade tonsiller. Men även genom att sova på rygg och alkoholintag på kvällen ökar sannolikheten för att snarkning ska uppstå.

Vill du komma på en konsultation eller ringa oss för att ställa lite frågor så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig på bästa sätt.

Vill du boka en tid kan du fylla i dina uppgifter här:

Missa inte våra erbjudanden