Lider du av milier och letar efter en effektiv lösning? Hos Mellolaser erbjuder vi en behandling av milier i form av hudslipning, även kallat laserpeeling, som tar bort milier på ett effektivt och säkert sätt.

Ta bort milier med laser

Hudslipning är en effektiv metod för att slipa bort och förebygga uppkomsten av milier. Hudslipning åtgärdar ett flertal olika hudskador. Laserljuset öppnar upp porerna, slipar bort skador samt stramar upp huden. Genom att åtgärda milierna så får du alltså även en ansiktsuppstramning och fräschare hud generellt.

Om du upplever bekymmer och vill ta bort milier med laser så kontakta oss gärna för en konsultation så hjälper vi dig att hitta bästa milierbehandlingen för just dig och din hud.

Vad är milier?

Milier kallar man de små, vita, gula eller hudfärgade knottror som dyker upp på kroppen främst i ansiktet. Det är inte vanliga pormaskar, vilka oftast ser mer svarta ut. Milier består av inkapslad talg och keratin (kallas även keratincysta) och det vanligaste är att de uppkommer runt ögonen. Dessa små knottror kan uppkomma när som helst i livet och är faktiskt vanliga på små bebisar men de försvinner så småningom av sig själva.

Orsak till milier?

Orsaken till att milier uppkommer är flera men beror delvis på talgöverskott i huden. Milier kan uppstå genom att använda felaktig hudvård där produkterna täpper till porerna. Det kan också bero på för mycket solning, rökning, dålig cirkulation och att huden är väldigt yttorr.

Oavsett orsak så är det viktigt att ta hand om kroppen och huden, inte utsätta sig för för mycket sol och se till att ha rätt hudprodukter anpassade för specifik hudtyp. Milier kan försvinna av sig själva precis som finnar men ibland så tar det väldigt lång tid och de kan sitta kvar i flera år.

Hur tar man bort milier i ansiktet?

Om du stör dig på dessa vita små klumpar i ansiktet kan du till en början väldigt försiktigt försöka att ta bort dem själv eller gå till en hudterapeut. Den vanligaste metoden för att få bort milier är att sticka hål och försiktigt klämma ut innehållet. Det gör du genom att använda en steril nål eller lansett.

Du ska absolut inte bara klämma utan att först sticka ett litet, litet hål i huden. Det kommer annars att åsamka skada eftersom det inte finns något naturligt hål i huden för att trycka ut innehållet.

Att behandla själv kan medföra en risk för ärrbildning samt pigmentförändring. Har man väldigt mycket milier så kan det därför vara bättre att se över alternativa behandlingar som t.ex. hudslipning. Mellolasers milierbehandling tar bort milier med laser på ett säkert och effektivt sätt samtidigt som det också förebygger uppkomsten av mer milier.

Ta bort milier i Malmö

Är du intresserad av vår milierbehandling och vill komma på en konsultation eller ringa oss för att ställa lite frågor, så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig på bästa sätt.

Mellolaser hittar du centralt i Malmö.

Boka tid för laserbehandling och fyll i dina uppgifter

Missa inte våra erbjudanden på laserbehandlingar.