Ta bort pigmentfläckar med laser

Känner du ett behov av att ta bort pigmentfläckar? På Mellolaser är vi specialiserade på laserbehandlingar vilket idag är det effektivaste sättet att minska eller helt ta bort oönskade pigmentfläckar. Vi har över tio års erfarenhet och håller oss alltid ajour med de framsteg som görs inom branschen för att kunna erbjuda det absolut bästa till våra kunder.

Olika typer av laserbehandlingar

Mellolaser har många års erfarenhet av laserbehandlingar och har därför tagit fram några olika lasertyper med olika våglängder beroende på vilken typ av pigmentläck som kunden vill behandla. Vilken metod som används och hur resultatet blir är mycket individuellt och beror bland annat på hudkvalitet, hudton och typ av skada eller hudförändring. Först och främst tar vi reda på den troliga orsaken till uppkomsten av fläckarna för att därefter fastställa behandlingsmetod.

De olika laserbehandlingarna som vi använder oss av för att ta bort pigmentfläckar:

Laser Neodym Yag – behandlar mörka pigmentfläckar och används även för att avlägsna mörka färger i tatueringar. Våglängden är 1064 nanometer och infraröd, dvs osynlig för ögat. Den här typen av laser kan göras långpulsad eller kortpulsad beroende på vad den ska användas till. Den laser som vi använder på Mello är extremt kortpulsad i form av pico-sekund. Det är en mycket kort puls med oerhört hög energi, vilket resulterar i att den både är skonsam och effektiv.

Laser KTP – behandlar röda och rödbruna pigmentfläckar. Ibland behöver man prova sig fram med vilken lasertyp som fungerar bäst då skillnaden kan vara hårfin mellan en rödbrun eller mörk pigmentförändring. Våglängden är 532 nanometer och har ett grönt intensivt ljus.

Fraktionerad KTP – betyder att energin fördelas i många små laserstrålar och används till peeling (hudslipning) och har även en positiv effekt mot röda hudproblem. ”Fraktionerad laser” är ingen egen lasertyp i sig utan betyder att energin fördelas/fraktioneras och de vanligaste lasertyperna som är lämpliga att fraktionera som behandlingsmetod förutom KTP är till exempel Erbium eller CO2/koldioxid.

Hur många laserbehandlingar behövs för att ta bort pigmentfläckar?

Mellan 1-3 behandlingar krävs vanligen för att uppnå det resultatet som önskas. Hur många laserbehandlingar som krävs är svårt att veta från början, därför bör man ha med i beräkningen att behandlingen kan behöva upprepas. Det kan generellt vara lite lättare att få ett snabbare resultat på ljus hud än mörk hud men även det kan variera. Det är därför bra att undvika solen och brun utan sol två veckor innan behandling. Fler behandlingar kan behövas om skadan sitter lite djupare ner i huden. Om skadan är gammal eller inte har ingen direkt betydelse.

Hur lång läkningstid?

Läkningstiden varierar från någon dag till en vecka men beror på hur pass kraftig behandling som utförts. Vill man kan man göra en lite skonsammare behandling men det behövs då fler behandlingstillfällen för att uppnå samma resultat. Läkningstiden går dock snabbare då efter varje laserbehandling, vilket ibland kan vara att föredra.

Det är viktigt att undvika solen upp till några veckor framöver och därefter vara noga med att skydda huden med solkräm vid exponering av sol. Även om de gamla fläckarna försvinner av laserbehandlingen så kan nya uppkomma. Därför är det alltid viktigt att skydda huden från solens strålar.

Om du vill veta mer om hur du går tillväga för att ta bort pigmentfläckar kan du boka en konsultation här.

Eller klicka här för att skicka en bokningsbekräftelse. 

Här hittar du

Kontaktuppgifter

Månadens erbjudande

Före och efterbilder

Prislista