På Mellolaser erbjuder vi professionell hårborttagning med laser i Malmö! Vi hjälper våra kunder att bli av med oönskad hårväxt på ett säkert och effektivt sätt. Med vår laserbehandling kan vi eliminera hår från alla kroppsområden. Vi använder oss av den senaste teknologin för att ge dig bästa möjliga resultat. Så om du vill ha en hårfri hud, boka din laserbehandling hos oss på Mellolaser. Vi kan hårborttagning och hittar alltid den bästa metoden och möjligheterna för varje individ.

Bäst laser för hårborttagning

Den laserutrustning vi använder nu har inte bara en av de dokumenterade bästa våglängderna, utan vi kan erbjuda hela tre av de bästa våglängderna i kombination med varandra – bättre kan det inte bli!
Mellolaser har tre olika lasrar med olika våglängder att använda vid hårborttagning för ett tillfredsställande resultat varje gång. De tre lasertyperna vi använder för just hårborttagning är:

Diode 808 nm – mångsidig laser som kan användas på ett brett område och till de flesta typer av hårborttagning.

Alexandrite 755 nm – Används vid hårborttagning av hår som är blont och tunt/finare.

Neodym YAG 1064 nm – en långpulsad laser för hårborttagning på mörkare och solbränd hy.

Man kan också kombinera olika våglängder och lasrar vid hårborttagning. Hur många behandlingar som behövs beror på hår- och hudtyp och kan variera från person till person. Därför går det inte att bestämma ett fast antal behandlingar.

Smärtfri hårborttagning

Att ta bort hår är relativt smärtfritt både i ansiktet och på kroppen. Lasern arbetar genom att träffa pigmenten som finns i hårsäckarna och på så sätt förstör den hårsäcken vilket gör att håret slutar växa. I huden uppstår en pirrande och lite värmande känsla under själva behandlingen som sedan försvinner.

Kylsystemet vi använder är mycket effektivt vilket gör den värmande behandlingen behaglig, både på kroppen och i ansiktet. Lasern har ett inbyggt kylsystem och via prismat som förs över behandlingsområdet kyls huden ner. Värmen från laserpulserna känns därmed knappt vilket resulterar i en effektiv men samtidigt skonsam behandling. Kraftig värme och kyla tar i praktiken ut varandra.

De flesta säger att behandlingen gör mindre ont än de förväntade sig. Många jämför känslan med ett gummiband som knäpper mot huden. Allas tolerans för smärta är dock olika, så du kan uppleva mer eller mindre obehag under behandlingen. Med det sagt finns det sätt att minimera eventuell smärta. Till exempel kan användning av en bedövningskräm före behandlingen hjälpa till att dämpa känslan. I slutändan är hårborttagningen relativt snabb och enkel med minimalt obehag för de flesta.

Hårborttagning med laser går att göra över hela kroppen. Ben, armar, armhålor och bikinilinjen är populärast för kvinnor medan flertalet män vill få bort hårväxt på ryggen. Avancerad permanent hårborttagning med laser gör dig hårfri på önskat område utan onödigt lidande.

Hårborttagning med laser i ansiktet

Laserbehandling vid hårborttagning i ansiktet har flera fördelar. Det är en behandling som inte gör alltför ont och har ett permanent resultat. Aldrig mer oönskad hårväxt i ansiktet efter att ha använt vår bästa laser för hårborttagning. En positiv sidoeffekt är att laser även har en hudföryngrande effekt då det ger en uppstramning av huden och en ökad kollagenproduktion. Kollagen är det ämne som ger huden stadga och struktur vilket ger en vackrare och smidigare hud. Därför görs ju även specifika laserbehandlingar för att ge just slätare hud också. Här får man det alltså på köpet.

En laserbehandling är nästan helt riskfri och ger mycket sällan någon typ av biverkning. Hur lång tid en behandling tar beror på hur stort område som ska behandlas. Lasertekniken vi arbetar med idag är otroligt effektiv och ett bekvämt alternativ till oönskad hårväxt.

Det är värt att notera att laserhårborttagningsprocessen kan vara lite mer smärtsam i ansiktet än på andra delar av kroppen. Eftersom huden i ansiktet dessutom är tunnare och känsligare än andra delar av kroppen finns det en större risk för att utveckla biverkningar som rodnad, svullnad och irritation efter behandlingen.

Utvecklingen av lasertekniken

Kim började arbeta med ett IPL-instrument år 2006 men sedan dess har utvecklingen av lasertekniken gjort stora framsteg. Förr var behandlingen ofta smärtsam och den saknade kylning. Det var därför svårt att hitta den optimala styrkan för att vara så effektiv som möjligt, utan att skada huden. Nu är det helt annorlunda och IPL, som felaktigt ofta benämns IPL laser, står för intensivt pulserande ljus. Det är alltså inte laserljus.

På Mellolaser använder vi den mest effektiva metoden. Vi använder inte IPL över huvud taget längre. IPL är helt enkelt inte den bästa metoden för att snabbt och lätt ta bort hår permanent. Det krävs fler behandlingar med IPL än med den laser vi använder på Mellolaser för att få ett bra och långvarigt resultat.

Hur länge håller hårborttagning med laser?

Hårborttagning med laser kan hålla i flera år. Resultaten är inte permanenta, men de är ofta mycket långvariga. Beroende på person kan vissa behöva göra en uppfräschning med några års mellanrum, medan andra kanske aldrig behöver göra det igen. Och som med alla behandlingar, påverkar även hur väl du följer instruktionerna för efterbehandling resultaten.

Hur många gånger måste man lasra håret innan det försvinner?

Det beror på personens hårfärg och tjocklek. Mörkt hår och tunt hår kan behöva färre behandlingar än ljust hår eller tjockt hår. De flesta människor behöver 8-10 behandlingar.

Hur mycket kostar det att ta bort hår med laser?

I vår prislista för hårborttagning hittar du alternativ från 500 kronor upp till 2500 kr, beroende på vilken kroppsdel som ska behandlas. Priserna avser per behandlingstillfälle. De flesta behöver 3-6 sessioner för att uppnå önskat resultat.

Måste man raka sig innan hårborttagning med laser?

Du behöver inte raka dig före laserbehandlingen, men det kan vara en bra idé. Rakning före kan göra behandlingen effektivare eftersom att det tar bort det översta hudlagret och gör att laserbehandlingen kan rikta in sig mer direkt på hårsäcken.

Hur lång tid tar en laserbehandling för hårborttagning?

De flesta behandlingar för hårborttagning med laser tar mellan 15 till 30 minuter, beroende på behandlingsområdets storlek. Vissa faktorer, som hårtjocklek och hudpigment, kan dock påverka hur lång tid en behandling tar.

Kan man göra hårborttagning med laser hemma?

Laserhårborttagning i hemmet kan vara säkert och effektivt om du väljer en kvalitetsapparat och följer tillverkarens anvisningar noggrant. Diodlaser är den vanligaste typen av laser som används för hemmabehandlingar, och de har visat sig vara säkra och effektiva. Men vi rekommenderar att söka behandling hos oss för att få expertinsikter, råd och behandling för den bästa laserhårtborttagningen.

Kan man göra laserhårborttagning på underlivet?

Ja, intim hårborttagning med laser är säkert och effektivt. I allmänhet är laserhårborttagning mest effektiv när man riktar in sig på hår som är mörkt färgade och har en tjock diameter. Hår på buken är vanligtvis mörka och har en tjock diameter, vilket gör dem till goda kandidater för laserhårborttagning på underlivet.

Är laserhårborttagning farligt?

Det finns en liten risk för hudskador i samband med hårborttagning med laser. Denna risk kan dock minimeras genom att välja en kvalificerad och erfaren behandlare. Vissa mindre biverkningar kan också förekomma, till exempel tillfällig rodnad eller svullnad av huden. Men överlag är laserhårborttagning ett säkert och effektivt sätt att ta bort oönskat hår permanent.

Här hittar du prislistan för hårborttagning med laser.

Klicka här för att boka tid för laserhårborttagning hos oss i Malmö.