Ta bort din ögonbrynstatuering med laser

Microblading har blivit en populär metod för att skapa fylliga och definierade ögonbryn, men ibland ångrar människor sina kosmetiska beslut. Om du befinner dig i den situationen och överväger att ta bort en ögonbrynstatuering, kan laserbehandling vara lösningen.

Skillnaden mellan att ta bort microblading och vanliga tatueringar med laser

Att ta bort en ögonbrynstatuering skiljer sig från andra laserbehandlingar för tatueringsborttagning genom att de generellt försvinner lättare och kräver färre antal behandlingar.

När man utför microbladig används en maskin med små, fina blad för att skapa snittliknande streck i huden, vilket ger ett mer naturligt utseende. Detta gör att pigmentet tenderar att brytas ned snabbare jämfört med traditionella tatueringar vid laserbehandling.

Hur lång tid tar laserbehandlingen?

När det kommer till borttagning av ögonbrynstatueringar är laserbehandling en effektiv metod. Bläcket som används i microblading och kosmetiska tatueringar är ofta en mix av olika färger. Laserbehandlingar riktar in sig på en färg åt gången, eftersom olika färger kräver olika våglängder för att brytas ned. Detta innebär att under behandlingsprocessen kan färgen på ögonbrynen förändras innan den försvinner helt.

Man kan inte använda sig av flera våglängder vid samma behandlingstillfälle och man bör vänta minst 4 veckor mellan behandlingarna.

Ta bort microblading hos oss i Malmö

Om du befinner dig i Malmö och överväger att ta bort din microblading eller kosmetiska tatuering, tveka inte att höra av dig för ytterligare information eller boka en konsultation.

Om du vill veta mer om hur vi tar bort tatueringar eller om andra laserbehandlingar, klicka vidare på vår webbsida för mer information.