Säker borttagning av tatuering på slemhinnor

Tatueringar på slemhinnor är sällsynta men blir allt vanligare. En ny studie har visat att laserbehandling är en säker och effektiv metod för att ta bort dessa tatueringar, utan risk för ärrbildning eller pigmentering.

Borttagning av läpptatueringar

Det är sällsynt med tatueringar på slemhinnor, men att tatuera sig på läppen eller inne i munnen har faktiskt anor från många historiska kulturer i flera generationer tillbaka. Även idag är det ovanligt att tatuera sig där, men det förekommer.

Dekorativa tatueringar blir mer och mer populärt runt om i världen. Tatuerarna verkar inte ha några gränser för var på kroppen som man kan göra en tatuering. Att tatuera sig på slemhinnor, inklusive i munnen, är ett av de områden som har blivit ett plats för tatueringar. En konsekvens är att efterfrågan på tatueringsborttagning i dessa områden ökar”, säger Roy Geronemus (klinisk professor i dermatologi vid New York University Medical Center) till tidskriften LSM.

Ny studie 0m framgångsrik metod

I en studie som publicerades i januari i år i Lasers in Surgery and Medicin, LSM skrev läkarna Roy Geronemus och Hao Feng om säkra och framgångsrika metoder för att avslägsna tatueringar på läppen och inne i munnen med hjälp av laserbehandling.

En månad efter laserbehandlingen kunde patienterna visa upp goda resultat av det behandlade området, utan att det hade uppstått problem med ärrbildning eller pigmentering. Med tanke på det lyckade utfallet anser läkarna i studien att laserbehandling bör vara förstavalet för den patient som vill ta bort läpptatueringar och tatueringar inne i munnen. De kom fram till att 755 nanometer Alexandrite Picosekundlaser var den som gav bäst resultat.

Kontakta oss

Är du intresserad av att ta bort en tatuering på slemhinnor? Kontakta oss för mer information. Vi erbjuder laserbehandling av tatueringar på läppar, munhåla och andra slemhinnor.

Vi har lång erfarenhet av tatueringsborttagning och använder den senaste lasertekniken för att ge dig bästa möjliga resultat.

Här kan du läsa mer om tatueringsborttagning.