Picolaser – En revolutionerande teknologi inom laserbehandling

Picolaser, även känd som picosekund laser, har snabbt blivit en av de mest eftertraktade behandlingsmetoderna inom den skönhets- och medicinska branschen. Denna innovativa teknik har förändrat spelet när det kommer till att behandla framför allt tatueringsborttagning men även andra hudproblem. Men vad är egentligen picolaser, och varför har den blivit så populär?

Vad är picolaser?

Picosekundlaser har sina rötter i den beprövade Q-switchade lasern, men tar det hela till en ny nivå genom att den använder oerhört hög energi under yttersta bråkdelen av en sekund. Detta innebär att tatueringens bläckpartiklar slås i mycket mindre bitar jämfört med äldre metoder, vilket resulterar i att de frigörs och rensas ur kroppen betydligt snabbare än tidigare. Dessutom minskar den korta exponeringstiden också risken för biverkningar och obehag, vilket gör picosekund lasern till ett säkert och effektivt alternativ.

Picolaser vs. Traditionell laser

En av de mest framträdande skillnaderna mellan picolaser och traditionell laser är pulslängden. Med picosekund laser, som namnet antyder, varar pulserna i pikosekunder (en biljondel av en sekund), medan äldre lasrar använder nanosekundspulser (en miljarddel av en sekund). Denna korta pulslängd gör att picolaser kan leverera en kraftfullare behandling utan att skada omgivande vävnad.

Fördelar med picolaser

  • Snabbare och effektivare behandling
  • Mindre obehag under sessionen
  • Minskad risk för biverkningar
  • Mångsidig användning för olika hudproblem
  • Snabbare återhämtningstid

Användningsområden

  • Tatueringsborttagning
  • Melasma och pigmentförändringar
  • Akneärr
  • Åldersfläckar
  • Hudföryngring

Klicka vidare för att läsa mer om de olika laserbehandlingar som Mellolaser erbjuder.

Säkerhet och biverkningar

Picolasern är känd för sin säkerhet och låga risk för biverkningar. Eftersom pulserna är så korta, är risken för skador på omgivande hud minimal. De vanligaste biverkningarna inkluderar tillfällig rodnad, svullnad eller ömhet, men dessa avtar snabbt efter behandlingen. Läs mer om eftervård här.

Är picolaser rätt för dig?

Picolaser kan vara den perfekta lösningen för dig som vill ta bort en tatuering eller har problem med hudåkommor såsom acneärr eller åldersfläckar. Men det är alltid bäst att konsultera med en specialist för att fastställa om picolaser är rätt för dina specifika behov.

Är du i behov av laserbehandling och vill veta mer? Hör av dig till oss eller fyll i formulär och boka en tid. Vi ser fram emot att hjälpa dig!