Vad är en brasiliansk laserbehandling?

Denna fråga ställs ofta och jag tycker att den förtjänar ett tydligt svar. Oavsett om det handlar om vaxning eller att med laser permanent ta bort oönskat könshår så är det detta som området handlar om.

Skillnad på brasiliansk och bikinilinjen

Bikinilinjen innebär följande – man behåller den del av behåring som man önskar och utanför den linjen gör man sig permanent fri från hår en bit ut på lår, rumpa, ljumske och mage. Skiljelinjen på bikinilinjen är grovt räknat 5-10 centiemeter ut och grundregeln är att den sträcker sig fram tills där andra kroppsdelar börjar ta vid så som mage, stuss och lår.

Denna linje blir ofta föremål för diskussion då kunden önskar få med sig så mycket som möjligt i priset. Därav har vi denna riktlinje om vart bikinilinjen egentligen går.

Detta betyder brasiliansk behandling

En brasiliansk laserbehandling betyder egentligen att man tar bort all könsbehåring och sparar ingenting. Man går hela vägen runt, inklusive anus och så nära könsorganet som möjligt. Brasiliansk behandling är inte enbart förbehållet kvinnor och det blir faktiskt allt mer vanligt att även män utför behandlingen.

Motsvarigheten för män kallas ”manzilian”, i nuläget verkar det inte finns någon annan svensk översättning.

Till Mellolaser välkomnar vi både kvinnor och män för att utföra brasilianska laserbehandlingar.

Här kan du läsa mer om hårborttagning med laser.