Så påverkar Carbon peeling hudens kvalitet

Carbon peeling, även känd som Hollywoodpeeling eller Babydoll face laser, är en behandling som erbjuder en djup rengöring och förnyelse av huden, med minimalt obehag och utan behov av konvalescens.

I den här artikeln utforskar vi allt du behöver veta om denna behandling, från dess process och effekter till andra liknande behandlingar som Mellolaser också erbjuder.

Vad är Carbon peeling och hur går det till?

Carbon peeling eller Hollywoodpeeling är en skonsam behandling med laser där yttersta lagret i huden peelas. Behandling inleds med att man lägger en mask med kräm innehållande kol som är helt svart till färgen. Därefter behandlar man med laser. Själva behandlingen är i princip smärtfri och kräver ingen återhämtningstid.

Vilken effekt har behandlingen?

Behandlingen rensar huden från döda hudceller, talg och aknebakterier. Den har en viss slipande och uppstramande effekt men är en väldigt lätt form av peeling. Främst bör man se den som en djup rengöring. Efter behandling blir huden ren, mjuk, följsam och kan förebygga akne.

För vilka är Carbon peeling lämpligt?

Carbon peeling med laser är främst avsedd som en djupgående rengöring. Den är bra för personer som önskar förbättra sin huds utseende genom att avlägsna orenheter och få en mjukare, mer följsam hud.

Alternativa behandlingar

Även om en Carbon behandling erbjuder många fördelar, såsom förbättrad hudtextur och förebyggande av akne, så finns det bättre metoder för att behandla rynkor, pigmentfläckar och akneärr. Här rekommenderar vi snarare behandling med fraktionerad CO2-laser, som erbjuder mer effektiva resultat. Carboon peeling menar vi främst bör ses som en djuprengöring.