Så får du bort dina akneärr med laser

Om du drabbas av besvärlig akne är det vanligt att det blir ärr när aknen har läkt. Detta kan vara svårbehandlat, men laserpeeling har visat sig vara en framgångsrik metod för att få akneärren att försvinna.

Hur tar man bort akneärr?

Akne, eller finnar som det kallas till vardags, är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Det har alltså ingenting att göra med dålig hygien. Att få akne är vanligt och helt ofarligt. Den mer plågsamma formen av akne går djupare in i huden och blir som större ömmande knölar eller ihåliga cystor. Dessa utslag är svullna och orsakar mer smärta. Du kan medicinera med tabletter som skrivs ut av en läkare för att minska risken för ärrbildning, men tyvärr är det sannolikt att det bildas akneärr.

Vad hjälper mot akneärr?

Det går inte att stoppa att aknen bildas då det påverkas av till exempel din hudtyp, hormoner och arvsanlag. Det du kan göra själv, förutom att ta tabletter, är att undvika allt för mycket solande på sommaren, feta krämer och motstå att klämma akne eller sticka hål på finnarna – det blir värre då!

För att få dina akneärr att försvinna kan du använda dig av en laserbehandling, även kallat laserpeeling. Observera att det inte är någon garanti för att ärren helt försvinner, men det har visat sig vara en lyckosam metod för att minimera ärren. I bästa fall kan du helt få bort dem.

Behandla dina ärr med laser

När du påbörjar en behandling måste du vara fri från så kallad aktiv akne. Därefter görs en individuell bedömning av hur många behandlingar som krävs och vilken styrka som just din hud behöver för att uppnå önskat resultat. Du bör vara varse om att denna behandling är långsiktig och att det tar tid för att nå fram till ett slutgiltigt resultat. Eftersom akneärr upplevs som besvärande är en framgångsrik laserbehandling ofta något som höjer livskvalitén för individen. Om du har frågor om hur vi kan behandla dina ärr är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Mellolaser.

Här kan du läsa mer om laserbehandling av akneärr.