Laserbehandling av milier

Laserpeeling är en effektiv metod för att slipa bort och förebygga uppkomsten av milier. Laserpeeling åtgärdar ett flertal olika hudskador. Laserljuset öppnar upp porerna, slipar bort skador samt stramar upp huden. Genom att åtgärda milierna så får du alltså även en ansiktsuppstramning och fräschare hud generellt.
Om du upplever bekymmer med vita knottror/milier eller något annat i ansiktet så kontakta oss gärna för en konsultation så hjälper vi dig att föreslå bästa behandling för just dig och din hud.

Vad är Milier?

Milier kallar man de små, vita, gula eller hudfärgade knottror som dyker upp på kroppen främst i ansiktet. Det är inte vanliga pormaskar vilka oftast ser mer svarta ut. Milier består av inkapslad talg och keratin (kallas även keratincysta) och det vanligaste är att de uppkommer runt ögonen. Dessa små knottror kan uppkomma när som helst i livet och är faktiskt vanlig på små bebisar men de försvinner så småningom av sig själva.

Orsak till milier?

Orsaken till att milier uppkommer är flera men beror delvis på talgöverskott i huden. Milier kan uppstå genom att använda felaktig hudvård där produkterna täpper till porerna. Det kan också bero på för mycket solning, rökning, dålig cirkulation och att huden är väldigt yttorr. Oavsett orsak så är det viktigt att ta hand om kroppen och huden, inte utsätta sig för för mycket sol och se till att ha rätt hudprodukter anpassade för specifik hudtyp. Milier kan försvinna av sig själva precis som finnar men ibland så tar det väldigt lång tid och de kan sitta kvar i flera år.

Hur tar man bort milier i ansiktet?

Om du stör dig på dessa vita små klumpar i ansiktet kan du till en början väldigt försiktigt försöka att ta bort dem själv eller gå till en hudterapeft. Den vanligaste metoden för att få bort milier är att sticka hål och försiktigt klämma ut innehållet. Det gör du genom att använda en steril nål eller lansett. Du ska absolut inte bara klämma utan att först sticka ett litet, litet hål i huden. Det kommer annars att åsamka skada eftersom det inte finns något naturligt hål i huden för att trycka ut innehållet.

Att behandla själv kan medföra en risk för ärrbildning samt pigmentförändring. Har man väldigt många milier så kan det därför vara bättre att se över alternativa behandlingar som t.ex. laserpeeling.

Vill du komma på en konsultation eller ringa oss för att ställa lite frågor så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig på bästa sätt.

Vill du boka en tid kan du fylla i dina uppgifter här:

Missa inte våra erbjudanden