Hudslipning med laser

Laserpeeling innebär att man skadar det yttre hudlagret genom penetration av små laserstrålar. Fraktionerad laser går ut på att en stark laserpuls fördelas ut i många små strålar fördelat över en bestämd yta i ett visst mönster. Därigenom genereras ny frisk hud underifrån samtidigt som kollagenproduktionen främjas. Man kan även benämna behandlingen som hudslipning, laserslipning eller hudföryngring med laser.

Enkelt förklarat kan man se laserpeeling som ett suddgummi för huden. Resultatet beror på hur hårt man suddar och man ska vara medveten om att det finns begränsningar för vad som går att sudda ut till fullo.

Laserbehandling av ärr

Laserpeeling används främst för att föryngra åldrad hud, vanligtvis ansikte och dekolletage. Lika vanligt är det att behandla till exempel ärr efter akne eller självskadebeteende. Generellt har behandlingen en bättre effekt på insjunkna ärr likt akne jämfört med utåtbuktande ärr eller keloider.

Fraktionerad laser är ingen benämning på lasertyp utan är en teknik som kan användas till olika lasertyper som till exempel Erbium, KTP eller Co2. Den kan anpassas och göras stark eller svag beroende på vad man behandlar eller önskar uppnå.

I en kombination av styrka och antalet svep över ytan bestämmer man hur effektiv och stark behandlingen ska göras vid ett och samma tillfälle. De flesta kunder drar sig för att göra en alltför hård behandling vid ett och samma tillfälle då tiden för konvalescens ökar i takt med styrka.

Att tänka på efter laserpeeling

Efter en riktigt hård laserpeeling av ansiktet bör du räkna med att stanna hemma i cirka en vecka eftersom att du kommer vara röd, fjälla hud och inte ska vistas i solljus.

Motsvarande lättare peeling innebär att du ska undvika solljus under behandlingsdagen men att du redan dagen efter kan använda dig av en stark solskyddsfaktor och återgå till dina vanliga aktiviteter.

Laserpeeling är i vissa fall även användbart i kombination med tatueringsblekning då man kan ”lyfta” upp tatueringen för att enklare komma åt den och skapa bättre förutsättningar för kroppen att transportera bort slaggprodukterna.

Här hittar du prislistan för laserpeeling.

Klicka här för att boka tid!